Praca zespołowaPrzestrzenie robocze
Dziennik audytu
Kto co zrobił w przestrzeni roboczej i jak to wyeksportować.
Settings, a potem Audit log, pokazuje wszystko, co wydarzyło się w przestrzeni roboczej, od najnowszych zdarzeń, dla właścicieli i administratorów: kto dołączył i kto odszedł, jakie role i limity zmieniono, jakie zaproszenia wysłano i wycofano, które aplikacje udostępniono, opublikowano, wyeksportowano lub usunięto, jakie sekrety dodano i komu aplikację otwarto lub zamknięto. Każdy wiersz to jedno zdanie z godziną, o której to się stało. Nie ma wyszukiwania ani eksportu, a przycisk Show older wczytuje kolejne 25 wpisów.
| Plan | Jak daleko wstecz |
|---|---|
| Free | 30 dni |
| Pro | 90 dni |
| Business | Rok |
Okno czasu zależy od planu właściciela przestrzeni roboczej. Wszystko jest zapisywane i przechowywane przez 13 miesięcy na każdym planie, więc po przejściu na wyższy plan zobaczysz też starsze zdarzenia, które już zostały zapisane.
Wszystko, co zapisuje dziennik audytu
Przestrzeń robocza: utworzona, zmieniona nazwa, przeniesiona własność, usunięta (ten wpis trafia do osobistej przestrzeni roboczej poprzedniego właściciela) i zmienione ustawienia konektorów.
Osoby: ktoś dołączył (także czy przez wspólny link), zmieniono rolę, ktoś odszedł lub został usunięty, zmieniono limit wydatków (kwota nie jest pokazana).
Zaproszenia: wysłane, wycofane, utworzony wspólny link, zmieniony na inną rolę, zatrzymany lub zastąpiony.
Aplikacje i dostęp: aplikacja udostępniona komuś, zmieniony lub odebrany dostęp danej osoby, zmieniona widoczność (otwarta tylko dla przestrzeni roboczej, dla przestrzeni roboczej i osób, którym ją udostępniono, albo dla każdego, kto ma link), aplikacja przeniesiona między przestrzeniami roboczymi (zapisana w obu), przeniesiona do kosza, opublikowana lub opublikowana ponownie, wyeksportowany kod.
Aplikacje, dane i AI: usunięte wszystkie rekordy i konta, asystenci AI, którym aplikację otwarto lub zamknięto, albo których zmuszono do logowania, albo wszyscy odłączeni.
Aplikacje, sekrety i konta: sekret dodany, zastąpiony lub usunięty (nigdy jego wartość), konto aplikacji dodane do zespołu aplikacji lub z niego usunięte, zaproszenie dla własnych użytkowników aplikacji.
Aplikacje, automatyczne e-maile: automatyczne e-maile aplikacji wstrzymane (także czy po spamie lub odrzuconych wiadomościach) albo wznowione.
Czy ta strona była pomocna?
