Praca zespołowa
Przestrzenie robocze
Pracuj nad aplikacjami z innymi osobami: twoja osobista przestrzeń robocza, przestrzenie robocze zespołu, role, zaproszenia, limity wydatków, ustawienia konektorów, przenoszenie aplikacji, udostępnianie jednej aplikacji i dziennik audytu.
Przestrzeń robocza zawiera aplikacje i osoby, które nad nimi pracują. Każdy w przestrzeni roboczej może otworzyć każdą jej aplikację, z rolą, która mówi, co wolno mu robić.
Są dwa sposoby pracy z kimś innym:
| Udostępnij jedną aplikację | Przestrzeń robocza zespołu | |
|---|---|---|
| Co dostają | Tę aplikację i nic więcej z twoich aplikacji | Każdą aplikację w przestrzeni roboczej |
| Kim są | Gościem w aplikacji | Członkiem zespołu |
| Plan | Każdy plan | Business |
Twoja osobista przestrzeń robocza
Każde konto zaczyna od jednej. Zawiera aplikacje, które budujesz, i jest tylko twoja: nikogo nie można do niej zaprosić. Żeby pracować z kimś nad jedną z jej aplikacji, udostępnij tę aplikację. Dla zespołu pracującego nad wszystkimi aplikacjami utwórz przestrzeń roboczą.
Utwórz przestrzeń roboczą zespołu
Otwórz Settings, potem General, naciśnij New workspace, nadaj nazwę i naciśnij Create. Przestrzenie robocze zespołu są częścią planu Business, a cena nie zmienia się wraz z liczbą osób: nie ma opłaty za osobę.
Bez planu Business przycisk New workspace nosi etykietę Business i zamiast tego otwiera krótkie drzwi: See Business albo Not now. Twoje własne aplikacje nie są naruszone.
Gdy należysz do więcej niż jednej przestrzeni roboczej, przełączasz się między nimi z menu przestrzeni roboczej w panelu albo przyciskami na górze ustawień przestrzeni roboczej. Menu zawiera też Open workspace, Leave workspace (dla wszystkich poza właścicielem), Add members i, w osobistej przestrzeni roboczej z co najmniej jedną aplikacją, Share an app. Zębatka w nagłówku panelu otwiera ustawienia przestrzeni roboczej.
Ustawienia przestrzeni roboczej to grupa pięciu stron w menu po lewej: General, People, Plan and credits, Audit log i Connector settings.
Warto wiedzieć
- Aplikacje w planie Business można przy publikowaniu uczynić prywatnymi dla przestrzeni roboczej, dla aplikacji pod ich adresem
setherion.app. Edytorzy mogą zmienić, kto może otworzyć aplikację. Zobacz Publikowanie w sieci. - Przestrzeń robocza może udostępniać foldery wszystkim w niej, a każdy członek, także osoby tylko z podglądem, może utworzyć, zmienić nazwę lub usunąć folder przestrzeni roboczej. Usunięcie folderu zostawia jego aplikacje bez folderu. Zobacz Twoje projekty.
- Połączenie domeny jest dla właścicieli i administratorów. Zobacz Własne domeny.
W tej sekcji
Role i zaproszenia
Co wolno każdej roli, jak zapraszać osoby i kto jest w przestrzeni roboczej.
Kto płaci i ustawienia
Kto płaci za przestrzeń roboczą i jej ustawienia ogólne.
Udostępnianie i przenoszenie aplikacji
Udostępnij jedną aplikację komuś albo przenieś aplikację do innej przestrzeni roboczej.
Ustawienia konektorów
Wybierz, których konektorów może używać zespół, i pożycz własne.
Dziennik audytu
Kto co zrobił w przestrzeni roboczej i jak to wyeksportować.
Czy ta strona była pomocna?
